Overheid investeert in creatieve industrie

De Nederlandse overheid gaat de komende jaren enkele tientallen miljoenen investeren in de creatieve industrie.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Er komt ook een investeringsfonds waarmee de overheid zich meer als durfkapitalist gaat opstellen, zo meldt . Minister Maxime Verhagen maakte dat eind vorige week bekend bij de presentatie van de zogeheten bedrijfslevenbrief. Die brief beschrijft wat de overheid concreet voor het bedrijfsleven gaat doen in de komende jaren.

De nieuwe regering gaat flink snijden in het aantal subsidies en in de plaats daarvan wordt er gericht geïnvesteerd in een aantal Nederlandse sectoren. Het kabinet Rutte ziet de creatieve industrie in Nederland als een van de topsectoren, samen met water, agrofood, tuinbouw, hightech, life sciences, chemie, energie en logistiek.

Verhagen zei dat de overheid ondernemers meer ruimte wil geven. 'Daartoe moeten we belemmeringen wegnemen en kansen bieden. Gewoon minder gedoe.' De overheid gaat samen met ondernemers en onderzoekers bepalen welk bedrag er naar een bepaald project gaat. Het kabinet opent ook een investeringsfonds waarmee het de rol van venture capitalist inneemt. Dat zogeheten innovatiefonds omvat enkele honderden miljoenen euro’s. Uit dat fonds worden leningen verstrekt, garanties gegeven en participaties aangegaan.

Bron: Emerce (Erwin Boogert).

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie