PCM Uitgevers kondigt bezuinigingen aan

De financiële crisis is nu ook merkbaar bij PCM Uitgevers. Deze titels NRC Handelsblad, Trouw en de Volkskrant moeten daarom bezuinigen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat bevestigt bestuursvoorzitter Bert Groenewegen van PCM Uitgevers. Binnen een maand moet duidelijk zijn hoe de verschillende kranten dat denken te gaan doen. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. In een reactie zegt Groenewegen dat de advertentie-inkomsten onder druk staan en dat het bedrijf in de volle breedte heeft te kampen met verhoogde kosten, onder meer van papier, lonen en bezorging.

'Als gevolg van de kredietcrisis zijn de omzetten vertroebeld. Iedere werkmaatschappij binnen het concern dient daarom maatregelen te nemen. Ik denk dat de verschillende directies wel zo creatief zijn dat ze kunnen bezuinigen zonder de kwaliteit van het product werkelijk aan te tasten', aldus Groenewegen.

Mogelijk maatregelen zijn volgens hem het terugbrengen van katernen, maar ook wordt opnieuw gekeken naar het gebruik van uitzendkrachten, het niet opvullen van vrijgekomen plaatsen en het aannemen van mensen uitstellen. Ook wordt gekeken naar de overheadkosten.

In een interne mededeling stelt hij dat de werkmaatschappijen de gevolgen van de kredietcrisis aan den lijve ondervinden. 'We kunnen niet afwachten wat er gebeurt en moeten dus maatregelen nemen om de resultaten veilig te stellen en de kosten terug te brengen en in lijn te krijgen met de inkomsten en de verwachtingen voor 2009.'

Bron: ANP.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie