Periscopista projecteert beweging en geluid in de mist

Interactieve mistprojectie van Thijs Biersteker en Amp.Amsterdam maakt indruk op Down The Rabbit Hole.

Tijdens muziekfestival Down The Rabbit Hole verscheen plotseling een kleurrijke, bewegende mistwolk. Deze werd veroorzaakt door , een interactieve installatie die festivalgangers kunnen besturen door middel van video, beweging en geluid. De enorme mistprojectie werd bedacht en ontwikkeld door Thijs Biersteker en Amp.Amsterdam.

Perioscopista kwam als winnaar van de door het festival georganiseerde  tevoorschijn, vanwege haar vermogen om interactie uit te lokken. Hoe meer het publiek schreeuwt in een van de oren van de periscopen hoe helderder en verleidelijker de animaties in de mist worden. Hoe meer het publiek danst en schreeuwt, hoe meer invloed het heeft op de animaties en video input.

Het effect is een trippy en psychedelische ervaring die zowel door de passieve als actieve bezoeker wordt opgepikt. &;Periscopista is onze hommage aan nieuwsgierigheid, ze kijkt vanaf het meer naar het festival en barst daarna, vol enthousiasme, uit in een wolk van mist die door de interactie met het publiek bespeeld kan worden,&; aldus Thijs Biersteker.
 

Credits:
Artist: Thijs Biersteker
Sound Design & Project Management: Amp.Amsterdam
Construction: Better Future Factory
Technical Production
Mist screen: DTL Laser
Animation and Graphics: Merijn Hos , Jurriaan Hos , Thijs Biersteker

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie