Politie New York roept Twitter-ramp over zichzelf af

Twitter-actie #myNYPD keert zicht tegen NYDP.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Misschien had de politie in New York beter moeten weten na de Olympische Spelen in Sochi dit jaar. Toen werd duidelijk dat wie Twitter inzet in zijn campagnes een wel erg goed imago moet hebben, anders keert het zich ongenadig tegen je. En dat imago heeft de New Yorkse politie niet.

Dat bleek althans toen de politie van New York mensen uitgenodigde om foto’s te Tweeten van zichzelf samen met politie van New York onder de hashtag # myNYPD.

In plaats van de vriendschappelijke foto’s waarop werd gehoopt, werd Twitter overspoeld met honderden foto&;s van politiegeweld en oude krantenkoppen over ongewapende mensen die zijn doodgeschoten door de politie. Zelfs een foto van het fouilleren van een klein hondje werd rondgetweet. Dinsdag middennacht hadden meer dan 70.000 mensen negatief getweet over politie, zo’n 10.000 tweets per uur. 

De politie van New Yorkwilde niet ingaan op de vele negatieve reacties, maar verklaarde tegen de New York Daily News: &;De NYPD creëert nieuwe manieren om effectief te communiceren met de samenleving.  Twitter biedt ons een open platform voor ongecensureerde uitwisseling, en dit is een open dialoog die goed is voor de stad.’

Zo was het bedoeld:

Dit werd het:

 

 

 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie