'Politiek redacteur Paul Jansen voorgedragen als hoofdredacteur Telegraaf'

De redactieraad buigt zich er nu over.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat melden goed ingevoerde bronnen aan Adformatie. Vrijdag bracht al naar buiten dat politiek redacteur Paul Jansen de topkandidaat is voor het hoofdredacteurschap. Andere kandidaten in de race voor het hoofdredacteurschap zouden onder meer John van den Heuvel en Wilma Nanninga zijn. 

De ingewijden melden dat Jansen de beste papieren heeft en de redactieraad kijkt er momenteel naar. Andere kandidaten zouden weinig kans maken, omdat Jansen naar verluidt achter de vernieuwingsplannen van de directie staat. Een van de bronnen meldt: &;Jansen staat voor een grote uitdaging.&; Naast Jansen zouden ook deel-hoofdredacteuren worden benoemd bij onderdelen als DFT, Vrouw, Privé en Telesport. Zij gaan dan rapporteren aan de algemeen hoofdredacteur (Jansen).  

Sollicitatiecommissie
Na het vertrek van Sjuul Paradijs  moest De Telegraaf op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur. De procedure werd begin deze maand in gang gezet. De tekst van de vacante functie werd openbaar gemaakt bij de redactie van Landelijke Media. Ook werd er een sollicitatiecommissie samengesteld, bestaande uit Joost de Haas en Stella Ruisch, beiden lid hoofdredactie De Telegraaf, Dirk Valstar, hoofd HR TMG en Harry de Wit, algemeen directeur TMG Landelijke Media. Dat De Haas ook kandidaat was voor algemeen hoofdreddacteur, zoals Quote suggereerde, klopt volgens de ingewijden niet. Omdat hij in de sollicitatiecommissie zit, kan hij zelf niet solliciteren. 

TMG hoopt &;zo snel mogelijk&; tot de benoeming van een algemeen hoofdredacteur te komen. Woordvoerder Ingo Heijnen wil niet op namen ingaan. &;We hebben hier niet zoveel op te zeggen. Het proces loopt gewoon nog en kent nu nog geen defjnitieve uitkomst. Wat ons betreft zijn dit geruchten waar we verder niet op in willen gaan.&;

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie