Quaghebeur en Provoost leiden WPG Uitgevers België

Peter Quaghebeur, voormalig directeur generaal van VMMa (moedermaatschappij van oa VTM en 2BE) en Erwin Provoost, algemeen directeur van het productiehuis Eyeworks België, maken in juni 2012 samen de overstap naar WPG Uitgevers België.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het directiecomité bestaat daarmee naast Quaghebeur (foto rechts) en Provoost uit directeur verkoop en marketing Ludo Stroobants en directeur uitgever Johan de Koning. Quaghebeur krijgt de algemene leiding van het bedrijf in België, Provoost gaat focussen op het uitbouwen van de audiovisuele poot van de groep.

In België is WPG Uitgevers beter bekend via haar dochters Manteau, Standaard Uitgeverij en De Bezige Bij Antwerpen.

Koen Clement, algemeen directeur van WPG Uitgevers: 'Als uitgeefhuis kijken we naar de toekomst. Daarbij zal het optimaliseren van ons rechtenmanagement ten dienste van auteurs steeds belangrijker worden. We willen ook werk maken van het uitbouwen van een audiovisuele poot om al die door ons uitgegeven verhalen op een andere manier te kunnen vertellen. Met het aantrekken van Peter en Erwin halen we een zeer ervaren duo binnen dat het Vlaamse medialandschap en de belangrijkste spelers door en door kent.'

Foto: Luc Monsaert

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie