Rabobank gaat verwijzen naar crowdfundingplatforms

De bank werkt hiertoe samen met Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd.

Voor ondernemers die voor financiering van hun plan geen of maar deels bancair krediet kunnen krijgen, kan crowdfunding een alternatief of aanvulling zijn, aldus de Rabobank. De bank zal deze ondernemers doorverwijzen naar Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd. Deze platforms zijn gericht op het MKB.
 
De samenwerking tussen de bank en Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd heeft nog alleen betrekking op leningen. Van de zijde van de bank is alleen sprake van een doorverwijzing; de bank geeft geen advies over crowdfunding. Nadat een klant met een goed plan is gewezen op de mogelijkheden van crowdfunding, beslist de klant zelf om daar wel of niet gebruik van te maken. De beheertaken van de bank en van de crowdfundingplatforms blijven gescheiden.
 
Jeroen ter Huurne, algemeen directeur van Collin Crowdfund, licht toe: ‘Cofinanciering kan voor veel mkb’ers een mooie oplossing bieden. Vooral groeifinancieringen passen goed bij Collin. Voeg daarbij de marketingkracht die crowdfinance met zich meebrengt en er ontstaat een prachtig product om de ambities van ondernemers te realiseren.’
 
Over zes maanden wordt de samenwerking geëvalueerd.

Enkele cijfers over crowdfunding in Nederland:

  • In 2015 maakten 730 ondernemingen succesvol gebruik van crowdfunding;
  • In 2015 werd meer dan 128 miljoen euro via crowdfunding gefinancierd; dat betrof meer dan 3500 projecten.
  • De afgelopen vijf jaar is crowdfunding ieder jaar verdubbeld
  • In dit land zijn meer dan 140 crowdfundingplatforms actief; daarvan houden 40 partijen zich bezig met leningen door middel van crowdfunding.
     

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie