'Realment Hema', Barcelona krijgt eerste Hema

Hema had al drie vestigingen in Madrid, nu kunnen ook de Catalanen bij Hema terecht voor bijvoorbeeld Hollandse stroopwafels.

Rookworst of tompouces? Die worden in de Spaanse Hema niet verkocht. Maar Hema-topman Tjeerd Jegen vervolgt wel het pad van buitenlandse expansie dat zijn voorganger Ronald van Zetten met verve inzette. Nu opent Hema ook een vestiging in Barcelona, niet ver van de bekende toeristenboulevard Ramblas. Het gaat om een van de grootste internationale zaken van de keten, de winkel heeft twee verdiepingen.

Hema de eerste winkel in Spanje in 2014. Het assortiment van de zaken in het Zuid-Europese land wijkt wel af van dat in Nederland, maar Hollandse stroopwafels vinden er wél gretig aftrek.

Hema zet de laatste tijd sterk in op groei in het buitenland. De focus daarbij ligt op verdere uitbreiding in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. De keten telt inmiddels ongeveer zevenhonderd filialen in zeven landen, waarvan meer dan 530 in Nederland. Bij het bedrijf werken ongeveer 11.000 mensen.

 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie