Reizigers gebruiken smartphone steeds vaker voor en tijdens reis

Reizigers boeken accomodaties en zoeken informatie op, maar hebben nog veel te wensen over.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

42% van alle reizigers wereldwijd heeft weleens met zijn smartphone een reis geboekt. Deze zogenaamde ‘connected travelers’ maken tijdens hun reis steeds meer gebruik van hun mobiele telefoon. Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos in opdracht van .

Acoomodatie
Zo’n 8% boekt zijn accommodatie middels een mobiele app. Dit percentage is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. De belangrijkste redenen om via een app te boeken zijn de toegankelijkheid ervan en het idee dat boeken via een app goedkoper is.

Onderweg
Een groot deel van de connected travelers gebruikt zijn smartphone ook onderweg. Bijvoorbeeld om zijn reis efficiënter te organiseren (44%), of om onderweg accommodaties te boeken (37%). Daarnaast gebruikt 72% zijn smartphone om informatie op te zoeken over restaurants en 67% zoekt extra informatie over activiteiten in de buurt. 64% van de connected travelers gebruikt zijn smartphone bovendien om onderweg recensies te checken.

Wensen
Toch valt er nog heel wat te wensen over. Zo zou de helft van de connected travelers graag via een app boeken, maar slechts 16% van de accommodaties biedt deze service. Ook mobiel inchecken wordt nog te weinig aangeboden en de connected travelers zouden graag meer accomodaties zien die opladers bieden voor smartphones en tablets.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie