Premium

Rijkswaterstaat stopt omstreden aanbesteding communicatie

Na woedende reacties van pr-bureaus.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Rijkswaterstaat heeft besloten om de omstreden loterij-aanbesteding van communicatiediensten in te trekken. De betrokken pr-bureaus zijn daarvan vanmiddag op de hoogte gesteld.

Boze bureaus

Twee weken geleden bracht CommunicatieOnline het nieuws over de grote woede de deelnemende pr-bureaus over de aanbesteding. Rijkswaterstaat liet in de eerste selectiefase alle 40 bureaus, op één na, doorgaan om te gaan loten tussen de bureaus. Deze waren boos omdat er geen keuze op basis van kwaliteit werd gemaakt.

Klachten

Bij Rijkswaterstaat werd er minstens een officiële klacht ingediend over de procedure, terwijl ook bureauvereniging VPRA zich uitsprak tegen selectie door middel van een loting. De vereniging pleitte voor een oplossing.

Opnieuw op markt brengen

Die is er nu gekomen: Rijkswaterstaat trekt de gehele aanbesteding terug. Volgens een woordvoerster vindt ook de aanbestedende partij dat de eerste fase niet selectief genoeg was. ‘Het doel was een kwalitatieve scheiding aan te brengen in de bureaus, maar dat is onvoldoende gebeurd.’

Rijkswaterstaat zal nu bekijken hoe de opdracht ‘opnieuw op de markt wordt gebracht’.

Over de aanbesteding

De communicatieaanbesteding van Rijkswaterstaat is de grootste aanbesteding in de communicatiebranche sinds jaren. Het gaat om een bedrag van in totaal 6 miljoen euro voor twee jaar. De termijn kan verlengd worden. De aanbesteding is opgedeeld in twee zogeheten percelen, een voor advies en uitvoering en een gericht op de productie van communicatiemiddelen. In totaal worden zes bureaus gezocht.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie