Rocket Fuel zet met grote overname in op data management

RTB mediainkoopplatform Rocket Fuel koopt programmatic marketing pionier [X+1} voor 230 miljoen dollar.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Platforms op het gebied van programmatic buying staan op het punt nieuwe, meer content gerelateerde activiteiten naar zich toe te trekken. Dat mag blijken uit de $ 230 miljoen (172 miljoen euro) die Rocket Fuel neerlegt voor  een pionier op het gebied van programmatic marketing. [x+1] (spreek uit: xplusone) biedt een zelfservice marketing en data management oplossing die de organisatie, storage en activatie van betaalde en eigen kanalen samenbrengt op één platform. Marketeers kunnen zo voor een consistente ervaring zorgen op verschillende digitale kanalen als internet, email, display, mobiel, social media en video. 

Met de overname laat het Nasdaq genoteerde Rocket Fule zien dat het niet alleen inzet op geautomatiseerd inkopen van advertentieruimte, maar ook het optimaliseren van content distributie via onbetaalde media. &;De combinatie van [x+1]’s data managementplatform met Rocket Fuel’s zelf lerende big data optimalisatie technologie opent de deur voor nieuwe mogelijkheden om de marketing voor onze klanten te verbeteren,” aldus George John, bestuursvoorzitter en CEO van Rocket Fuel: &;Dankzij deze fusie zijn we in staat om onze klanten een uitgebreid platform te bieden waarmee zij al hun digitale data eenvoudig kunnen beheren.&;

De combinatie van Rocket Fuel’s zelflerende online advertentie platform en [x + 1] ’s data management platform, stelt Rocket Fuel naar eigen zeggen in staat om nieuwe klanten en markten aan te boren en relaties met bestaande klanten te verbreden.  [x + 1] brengt tientallen klantrelaties met zich mee, waaronder verschillende Fortune 100 bedrijven .

Rocket Fuel betaalt $100 miljoen cash en brengt daarnaast  5,4 miljoen aandelen in om de overname te financieren. Het uiteindelijke aantal aandelen bepaald zal worden op basis van de prijs van het aandeel Rocket Fuel, waarbij het aandelenpakket een waarde vertegenwoordigt van $230 miljoen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie