Rode Kruis start campagne tegen drugsvergiftiging op festivals

Hoe overleef ik een festival? En wat voor festivaltype ben jij?

Steeds meer festivalgangers lopen een drugsvergiftiging op na het gebruik van ecstasy of GHB, zo blijkt uit onderzoek van het Trimbos instituut. Het Rode Kruis wil iets tegen deze en andere de festivalletsels doen. In de ‘Hoe overleef ik een festival’-campagne roept de hulporganisatie mensen om op zich beter voor te bereiden voordat ze naar een festival gaan.

Zwarte Cross

Pinkpop, Zwarte Cross (foto), Concert at Sea – er zijn weinig festivals in Nederland waar het Rode Kruis niet met een EHBO-post aanwezig is. Steeds vaker krijgen de hulpverleners daar te maken met mensen die een drugsvergiftiging opgelopen hebben, met name door ecstasy. Ook het overmatig gebruik van GHB door festivalgangers zien de vrijwilligers steeds vaker.

Welk soort festivalganger?

Om deze en andere letsels te voorkomen, roept het Rode Kruis alle festivalgangers op zich beter op een festival voor te bereiden. Op kunnen mensen bijvoorbeeld een doen, waarmee ze ontdekken welk soort festivalganger ze zijn, waar voor hen de risico’s liggen en wat ze kunnen doen om deze te vermijden. Er staan ook festivaltips op de website en de EHBO-app is er gratis te downloaden.

Rode Kruis Week

De ´Hoe overleef ik een festival´ campagne is onderdeel van de , die loopt van 19 tot 25 juni.

FOTO: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie