RTL verbant Zwarte Piet ook uit commercials

Vanaf volgend jaar Schoorsteen Piet, of helemaal niet

RTL Nederland accepteert vanaf 2017 geen reclames meer waar Zwarte Piet in zit. De zender maakte dat Zwarte Piet dit jaar al niet meer te zien is in de programma’s. Hij wordt vervangen door Schoorsteen Piet, een Piet met zwarte vegen op zijn gezicht.

Alternatief

‘We hebben het nieuws heel kort voor het Sinterklaasfeest naar buiten gebracht, dus we begrijpen dat adverteerders nu geen alternatief paraat hebben’, zegt een woordvoerster van RTL tegen . ‘Het is wel de bedoeling dat zij volgend jaar een andere oplossing hebben bedacht.’

Alleen Sinterklaas

Als bedrijven niet willen adverteren met Schoorsteen Piet, kunnen ze volgens de woordvoerster ‘ook gewoon een commercial maken met alleen Sinterklaas’.

Geen Zwarte Piet

De zender heeft nog geen reacties van adverteerders gehad. Dat is niet zo raar, want volgens RTL zijn er dit jaar geen merken die met Zwarte Piet adverteren op de zender. ‘Maar met de maatregel nemen we het zekere voor het onzekere. En we willen adverteerders die wel al een commercial hebben bedacht niet op kosten jagen.’

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Pieter
Geen Zwarte Piet meer toegestaan door RTL dan komt RTL onze woonkamer niet meer binnen. Een omroep zonder respect voor Nederlandse cultuur en tradities hoort niet thuis op de Nederlandse televisie.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie