Ruim 8 miljoen tv-kijkers voor Oranje-Mexico

Er keken gisteren afgerond 8,1 miljoen mensen naar de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Mexico in de achtste finales.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Gemiddeld zagen 8,08 Nederlanders hoe Oranje zich op het laatste moment ten koste van de Mexicanen wist te plaatsen voor de kwartfinales van het WK. Naar de nabeschouwing van Oranje-Mexico keken zondagavond zelfs nog meer mensen dan naar de wedstrijd zelf: 8,7 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting .

Het aantal kijkers piekte bij het doelpunt van Wesley Sneijder (8,9 miljoen) en de strafschop die Klaas-Jan Huntelaar nam (9,1 miljoen), zo liet de NOS weten. De absolute piek (9,2 miljoen) was vlak voor acht uur, toen het laatste fluitsignaal klonk.

Het aantal kijkers naar de wedstrijd kan overigens nog flink hoger uitpakken. Wie de wedstrijd ergens buiten op een plein of in de kroeg volgde, is in de cijfers niet meegenomen. Maandagavond of dinsdag komt onderzoeksbureau Gfk met een update.

De EK&;s en WK&;s vanaf 2004 in beschouwing genomen was Nederland - Mexico niet de best bekeken achtste finale. Dat was de wedstrijd Portugal - Nederland tijdens het WK van 2006. Daar keken 8,28 miljoen mensen naar. Het kijkcijferrecord staat tot nog toe op 8,51 miljoen. Die aantallen werden gehaald tijdens Portugal-Nederland (kwartfinale EK 2004) en Nederland-Spanje (finale WK 2010).

Meer kijkcijfers .

Bron: ANP.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie