Samsung verbindt technologie met mode

Samsung nodigde onlangs fotograaf Alek Bruessing uit om zijn modieuze visie op gadgets te delen. Zijn fotoserie was in april te zien tijdens een twee uur durende pop-up gallery waar de foto’s tot leven kwamen. Er volgen meer samenwerkingen met fotografen, zegt Anne ter Braak, PR Manager Nederland van Samsung.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Samsung wil creativiteit en haar passie voor design delen met het grote publiek en begon daarom een samenwerking met fotograaf Alek Bruessing. Hij fotografeerde de nieuwste gadgets zoals de nieuwste All-in-One PC op modieuze wijze. De reclame- en modefotograaf, bekend om zijn werk voor onder andere Vogue en Bugaboo, creëerde een fotoserie die de gadgets in een bijzonder kleurrijk daglicht plaatst. Op dinsdag 2 april toonde Samsung en Alek Bruessing de beelden tijdens een twee uur durende pop-up gallery in de creatieve GUP Gallery in Amsterdam. De fotoserie werd ook verspreid via verschillende magazines en blogs.

Volgens Anne ter Braak gaan mode en technologie hand in hand. ‘Of dit nu tot uiting komt in de ontwikkeling van stoffen en nieuwe toepassingen, of in het delen van creativiteit, design en innovatie - Samsung juicht het toe. Zo toonde modeontwerpster Marga Weimans tijdens Amsterdam Fashion Week een jurk die bestond uit Samsung tablets en delen we nu de fashionable foto’s van Alek Bruessing. De jurk van Marga Weimans is inmiddels te zien geweest tijdens Fashion Week New York. Innovatie en design vormen de rode draad binnen onze productgroepen en het feit dat modeontwerpers en -fotografen zich hierdoor laten inspireren, zegt denk ik al genoeg.’

Fashion accessoires
Ter Braak zegt dat Samsung vaker gaat samenwerken met fotografen. ‘In 2012 zijn we dit project begonnen met de veelbelovende fotograaf Marco van Rijt, die de gadgets positioneerde als onmisbare fashion accessoires. Zo werd een tablet gefotografeerd als clutch, een camera als handtas. Een volgende samenwerking zal de tweede helft van 2013 gelanceerd worden. Met wie dat is, houden we nog even geheim.’
‘Als Samsung willen we laten ervaren hoe de oplossingen van Samsung levens leuker en makkelijker maken. We zetten een brede mix van middelen in om dat te realiseren. De komende maanden gaan we veel verrassende en vernieuwende dingen brengen’, belooft Ter Braak.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie