Samsung wil refurbished smartphones verkopen

Het programma zou vanaf 2017 moeten gaan lopen.

Samsung wil tweedehands premium Samsung smartphones opknappen en verkopen. Dit zou vanaf 2017 moeten gaan lopen, zo schrijft . Het gaat om duurdere toestellen als de Galaxy S-reeks en de Galaxy Note. Dit zegt een niet nader genoemde bron binnen Samsung.

De verkoop van opgeknapte smartphones zou voor het Zuid-Koreaanse bedrijf een manier zijn om de groei vast te houden. Samsung wil met het refurbish-programma kostenbesparend werken en zo de operationele marge van de mobiele divisie boven de 10 procent houden.

Een opgeknapte smartphone wordt over het algemeen voorzien van nieuwe elementen zoals behuizing en batterij. Bij de opgeknapte high-end toestellen gaat het vooral om gebruikers die werken met een eenjarig upgrade-programma zoals dat loopt in Zuid-Korea en de VS, waarbij men na een jaar een nieuwer toestel krijgt. De ingeleverde toestellen worden dan voor een lagere prijs doorverkocht.

Samsung wil het bericht niet bevestigen en zegt dus ook niets over potentiële afzetmarkten, maar het bedrijf zou volgens Telecom Paper kunnen mikken op opkomende markten, waar nieuwe high-end toestellen voor prijzen van rond de 800 dollar voor de meeste consumenten onbereikbaar zijn.

In India bijvoorbeeld worden smartphones voor gemiddeld 90 dollar verkocht. Apple probeert hier al tweedehands iPhones te verkopen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie