Sanoma integreert Belgische en Nederlandse media-activiteiten

Henk Scheenstra gaat de integratie leiden.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Sanoma Media Belgium wordt niet verkocht. Deze tak van het Finse mediaconcern wordt gecombineerd met de Nederlandse activiteiten. Het besluit beëindigt gesprekken met verschillende potentiële kopers voor Sanoma Media Belgium dat het afgelopen jaar onder strategische heroriëntatie stond.

Gisteren werd duidelijk dat de verkoop van de Belgische tak mislukt is, volgens een bericht in de Vlaamse krant De Tijd woensdag. Sinds de zomer liepen er gesprekken met geïnteresseerde partijen, maar volgens de krant liepen die op niets uit. leken De Persgroep (België) en Roularta Media de topkandidaten voor een overname van Sanoma België.

Vanaf 1 januari creëert Sanoma een nieuwe strategische business unit die haar Nederlandse en Belgische mediabedrijven zal omvatten. De samengevoegde bedrijven komen onder eindverantwoordelijkheid van Sanoma/SBS ceo Peter de Mönnink.

Scheenstra

Henk Scheenstra (foto), nu coo Content Media bij Sanoma Media Netherlands, is aangesteld als voorzitter van de raad van bestuur van Sanoma Media Belgium. Scheenstra rapporteert aan De Mönnink. &;Sanoma streeft er naar om het integratieproces binnen twaalf maanden te voltooien. Het doel is om te groeien, alle mogelijke synergiën en integratie kansen te benutten en de kennis en ervaring van beide bedrijven optimaal in te zetten&;, zo wordt gemeld in een persbericht.

Sanoma Media Belgium baas Hans Cools verlaat het bedrijf zodra hij zijn werkzaamheden aan Henk Scheenstra heeft overgedragen in februari. Over vervanging van de huidige rol van Henk Scheenstra wordt op dit moment nagedacht. 

In België geeft Sanoma onder meer bladen uit als Libelle, Flair, Humo en Marie Claire. Sanoma kondigde eind 2013 aan dat België niet langer een kernland is voor de mediagroep en zette de Belgische tak in de etalage.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie