Scheidend Bayer-topman voorgedragen als bestuursvoorzitter Unilever

In april gaat Marijn Dekkers aan de slag, als aandeelhouders met zijn aanstelling akkoord gaan

Unilever heeft Marijn Dekkers (1957) voorgedragen als bestuursvoorzitter van zowel Unilever NV als  - het concern kent een duale structuurDaarmee is Dekkers de tweede onafhankelijke, non-executive bestuursvoorzitter bij Unilever. Hij volgt Michael Treschow op eerder genoemde voorwaarde in april 2016 op. Treschow bekleedde als eerste de functie en wel gedurende de maximale termijn van negen jaar. Hij trad toe tot de board in 2007.

Populairste ceo Duitsland

Marijn Dekkers was de afgelopen jaren de . Sinds 2010 leidde hij Bayer. In juni 2014 maakte het Duitse farmacieconcern bekend dat de Nederlandse topbestuurder wegens familieomstandigheden ‘slechts’ voor twee jaar bijtekende. Dekker zou tot eind 2016 aanblijven, maar die termijn maakt hij niet vol.

Strategie

In de raad van bestuur (non executive) die Dekkers voorzit, hebben ook Paul Polman, de hoogste baas van Unilever, en Graeme Pikhetly (CFO) zitting (beiden executives, dus verantwoordelijk voor dagelijkse operaties en belast met targets). Dekker heeft in zijn rol geen uitvoerende verantwoordelijkheden, maar houdt zich wel bezig met de strategische koers van het bedrijf.

Herkiesbaar

Net als Treschow verlaat ook Hixonia Nyasulu de raad van bestuur van Unilever na de maximale termijn van negen jaar als non-executive director te hebben volgemaakt. De volgende directeuren stellen zich bij de volgende annual general meeting van 2016 herkiesbaar voor een positie (lees: blijven aan) in de board : Nils Andersen, Laura Cha, Vittorio Colao, Louise Fresco, Ann Fudge, Judith Hartmann, Mary Ma, Paul Polman, John Rishton and Feike Sijbesma.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie