Marketing Technology

Sebastiaan Moesman (GroupM) wordt nieuwe ceo Improve Digital

Rob Beemster, redactie | 9 mei 2017, 16:09

De oprichters van het bedrijf, Joëlle Frijters (ceo) en Janneke Niessen (cio) zetten na bijna tien jaar een stap terug.

Sebastiaan Moesman begint met ingang van 1 juni in zijn nieuwe functie.Hij brengt meer dan 20 jaar ervaring in media en technologie met zich mee. eerst als medeooprichter van  Reddion (in 2008 verkocht aan WPP) en later via verschillende leidinggevende functies bij GroupM. Sinds december was hij werkzaam als vicePresident [m]PLATFORM en daarvoor als coo Worldwide van GroupM Connect,

In zijn nieuwe rol als ceo van Improve Digital moet hij 'de leidende positie in advertentietechnologie verder uitbouwen'. Oprichters Joëlle Frijters (ceo) en Janneke Niessen (cio)  zetten na bijna tien jaar een stap terug. Om het advertentiebedrijf verder te helpen, heeft eigenaar Swisscom een nieuwe financieringsronde toegezegd voor een bedrag van 10 miljoen euro.

Niessen, “Improve Digital is bijna 10 jaar lang ons levenswerk geweest, dus dit was geen eenvoudige beslissing. Het is een geweldig bedrijf en een geweldig team, maar het is tijd voor verandering.” Om het leidinggevende team verder te versterken na het vertrek van de oprichters, wordt tevens een Chief Product Officer aangesteld. Frijters en Niessen blijven aan als strategische adviseurs van de Raad van Bestuur.

Moesman: “Omdat het steeds belangrijker wordt voor adverteerders om digitale media op een betrouwbare en transparante manier in te kopen, groeit ook het belang voor media-eigenaars om een betrouwbare en transparante partner te vinden die ze ondersteunt in zowel het snel bereiken van zakelijke doelstellingen, als het bewaken van hun lange termijn positie als betrouwbare partners voor adverteerders.”

Improve Digital biedt een platform waarmee uitgevers hun online advertentieruimte kunnen veilen. De omzet  bedraagt 150 miljoen dollar en het telt ruim 200 medewerkers.

 

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Sebastiaan Moesman Improve Digital

Meer in channel Marketing Technology

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs