Shane Smith (Vice) uitgeroepen tot ‘Cannes Lions Media Person of the Year’

De oprichter en directeur van VICE Media zal de prijs in ontvangst nemen tijdens het International Festival of Creativity.

De prijs voor &;&; bestaat sinds 1991 en is bedoeld als erkenning voor mensen die op vernieuwende wijze de toekomst van media vormgeven.

Eerder winnaars zijn onder andere Jean-Claude Decaux (2000), Mark Zuckerberg (2010), Jack Dorsey (2012) en Sy Lau (2015).

Gerenommeerd journalist

&;Behalve voor het uitbreiden van  tot ’s werelds grootste mediamerk voor jongeren, staat Smith ook bekend als een gerenommeerd journalist&;, onderbouwt Philip Thomas, directeur van het Lions Festival, de benoeming. &;Dankzij zijn talent, lukt het Smith kritische onderwerpen, zoals het milieu en het rechtssysteem, aan de kaak te stellen en toegankelijk en aantrekkelijk te maken voor het publiek. Zijn producties worden geëerd met Peabody, National Magazine en Emmy Awards en zijn doorzettingsvermogen en creatieve visie hebben ervoor gezorgd dat hij het verdient om de titel Cannes Lions Media Person of the Year te dragen.&;

Cannes Lions Award

&;Van jongs af aan vond ik het geweldig om films te kijken die werden erkend met een Cannes Lions Award&;, aldus Smith. &;Het zien van grappige, wulpse en extravagante reclames, afkomstig uit alle hoeken van de wereld, verrijkte mijn leven als tiener in het besneeuwde Canada. Ik zie het ontvangen van de prijs als een enorm plezier, maar neem deze bescheiden aan. Ik doe het niet voor de eer, maar ik vind het wel geweldig als ik word beloond.&;

Onlangs heeft Smith deals gesloten met vooraanstaande mediaplatformen om het bereik van VICE te vergroten. Smith is naast journalist, uitvoerend producent en host van de Emmy Award-winnende show VICE op de Amerikaanse zender HBO. Hierin reist Smith de wereld over om verslag te doen op gevaarlijke en verlaten plaatsen, als Noord-Korea, Iran, Afghanistan, Kasjmir, Liberia en Groenland.

Preview (HBO)

Het  vindt dit jaar plaats van 18 tot 25 juni.

Meer over Cannes Lions is te lezen in ons .

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie