SKO certificeert meetsystemen van Comscore, GfK Nurago en Kantar Media Spring

Deze meetsystemen zijn goedgekeurd om te gebruiken bij het verzamelen van censusdata van online tv en – video.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De meetsystemen Digital Analytix van Comscore, GfK SENSIC Stream Agent van GfK Nurago en Kantar Spring Streaming Sensor van Kantar Media Spring hebben een certificering gekregen van SKO. Na het uitvoeren van een live test, is gebleken dat de gerapporteerde censusdata voldoen aan de eisen van SKO.

Waarom certificeert SKO meetsystemen?
In 2008 is SKO gestart met het meten en rapporteren van online video-streams. Voor het meten van het online aanbod van de grote zenders in Nederland wordt gebruik gemaakt van het meetsysteem van Comscore. Met ingang van 2013 heeft SKO haar strategie gewijzigd en is niet alleen tv-content het domein van SKO, maar alle, professioneel gemaakte video content. Hierdoor zullen ook andere meetsystemen gebruikt moeten kunnen worden. Om te garanderen dat de censusdata onderling vergelijkbaar zijn, correct zijn en aan de eisen van SKO voldoen, voert SKO een certificering uit. De certificering bestaat uit een checklist over technische specificaties en een live-test.

Goedgekeurd
SKO heeft, in overleg met de deelnemers aan het project Online TV & Video, de certificering allereerst uitgevoerd voor Comscore, GfK Nurago en Kantar Media Spring. Deze partijen hebben de live-test succesvol doorstaan en zijn gecertificeerd voor het meten van censusdata van online videostreams.

Bas de Vos, directeur SKO: ‘Door de certificering van deze drie partijen kunnen we de volgende stap zetten in de verbreding van het domein van SKO. Het biedt de bestaande partijen van het project Online TV & Video, nogmaals, de zekerheid dat hun censusdata correct door Comscore worden gerapporteerd en het biedt nieuwe partijen de mogelijkheid om met Comscore, GfK of Kantar snel betrouwbare data op te leveren. Op deze manier kan SKO de marktrapportage over online TV & Video verder uitbouwen.’

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie