Snapchat als succesvolle tienerhulplijn in India

Het onder jongeren populaire sociale medium wordt nu gebruikt als hulplijn voor tieners met problemen in India.

De hulplijn heet Snap Counsellors en is gelanceerd door TBWA\India: een instelling die kwetsbare tieners probeert te helpen. Voor deze hulplijn werkt deze organisatie samen met jongerenbegeleider LoveDoctor en Chayn India. De laatste zorgt ervoor dat vrouwen via de nieuwste technologie misbruik kunnen melden.

Toegankelijkheid

Volgens TBWA\India-creatief directeur bestond er nog geen instelling in India waar huiselijk geweld kon worden gemeld. ‘India heeft de grootste jongerenpopulatie, maar jongerenbegeleiding is niet beschikbaar of niet toegankelijk.’ Patil zegt dat er een voor jongeren toegankelijk platform nodig was, waarbij het niet mogelijk is om een spoor achter te laten. ‘Snapchat heeft dat allemaal: het geeft discretie en anonimiteit wat slachtoffers nodig hebben.’

Volgens informatiespecialist Nida Sheriff van Chayn India voelen tieners zich veilig op Snapchat. ‘Het gaat niet om de functies van Snapchat, maar om de cultuur. Kinderen vinden dit platform cool en ze vertrouwen het.’

Meerdere communicatievormen

Jongerenbegeleider Avani Parek van LoveDoctor is ook fan van Snapchat door de verschillende communicatievormen. ‘We doen aan videogespreken, korte videoantwoorden en mensen kunnen reageren op delen van onze Snapchat Story die ze echt waarderen en waarmee ze zich identificeren. Daar komt bij dat ze een reactie krijgen van iemand met empathisch vermogen.’ Via Snapchat Stories plaatst Snap Counsellors content over goede relaties, misbruik en mentale gezondheid.

Snap Counsellors werkt in drie stappen. De eerste stap is dat iemand zich moet melden bij Snap Cousellors, waardoor ze informatie kunnen verkrijgen via Chayn India. Stap twee bestaat uit één-op-één-begeleiding via Snapchat. De laatste stap is &;echte&; begeleiding op locatie, mocht dat nodig zijn.

Er zijn al plannen om uit te breiden naar Pakistan én Spaanstalige landen. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie