Snapchat gaat Paralympische Spelen streamen

Na miljoenen views tijdens de Olympische Spelen, zal ook beeldmateriaal van de Paralympische Spelen via het social mediaplatform worden gestreamd.

Exclusief

Door de samenwerking met de International Paralympic Committee (IPC) kunnen Snapchatters vanaf morgen via de functie Live Stories beelden zien vanaf de Paralympische Spelen. Het gaat om materiaal afkomstig van achter de schermen, fans en atleten. Snapchat krijgt exclusief toegang tot onder andere het atletiek, kanoën en wegwielrennen.

De exclusieve beelden zouden zomaar voor tientallen miljoenen kijkers kunnen leiden. Zo haalde Snapchat in de eerste week van de Olympische Spelen alleen al een kleine . Destijds werkte Snapchat samen met NBC (uitzendrechten Rio 2016 in de VS) en BuzzFeed. Hierdoor kon Snapchat ook al backstagebeelden uploaden.

Uniek

Over de deal met IPC zegt , eindverantwoordelijke partnerschappen bij Snapchat, dat Live Stories honderden unieke perspectieven van de Paralympische Spelen meteen zichtbaar laat worden op de smartphones van Snapchat-gebruikers. ‘Het laat de triomfantelijke overwinningen van atleten zien, maar ook de atmosfeer in het stadion.’

Volgens IPC-communicatiedirecteur Craig Spence kan door deze samenwerking nieuwe doelgroepen worden bereikt met content die eerder nooit toegankelijke was voor de fan. ‘We willen dat de fan onderdeel wordt van geschiedenis en meer inzicht krijgt in de levens van paralympische atleten.’

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie