Spinnin’ Records ziet live als trend en begint daarom nieuw tv-format op Musical.ly

De uitzending duurt een uur en is alleen live te bekijken

Foto: Australisch dj-duo Nervo was een van de eerste gasten in de show.

Sociaal medium Musical.ly (lees meer) en muzieklabel Spinnin’ Records produceren samen een interactieve, live tv-show. De 60-minuten durende tv-show genaamd Studio Sessions is iedere woensdag vanaf 18.00 uur te zien.

Musical.ly heeft zo'n 200 miljoen gebruikers wereldwijd en de app is in Nederland meer dan 3 miljoen keer gedownload. Vooral kinderen tussen de 6 en 14 jaar zijn actief op het platform.

Kijkje achter de schermen
Studio Sessions geeft een kijkje achter de schermen in het leven van een producer. Bekende internationale artiesten nemen de kijker mee in het creatieve proces van hun laatste plaat. Wat is het verhaal achter de muziek en hoe kwam het nummer tot stand? Kijkers kunnen rechtstreeks vragen stellen en emoji’s sturen om hun gedachten uit te drukken.

70.000 kijkers
De eerste afleveringen zijn 70.000 keer bekeken. Daarin traden opkomende dj’s Hasse de Moor en Trobi op, evenals gevestigde Nederlandse dj’s Sam Feldt, Quintino, Lucas & Steve en het Australische dj-duo Nervo. Voor de aankomende afleveringen staan bekende artiesten als Dante Klein, Blasterjaxx en Mike Williams gepland.

Benieuwd? Je ziet het programma op live.ly TV, het streaming platform van Musical.ly, via het kanaal van Spinnin’ Records (@SpinninRecords). De show is niet terug te kijken, dus je moet echt woensdagavond klaar zitten.

Live tv is de nieuwe trend
Waarom kiest Spinnin' voor live tv, nu juist video on-demand de trend is? Meindert Kennis, Head of Digital Strategy bij Spinnin’ Records: ‘Bij onze jonge doelgroep worden streaming-apps zoals Live.ly steeds populairder. Azië loopt hierin voorop. We geven met deze uitzendingen een nieuwe en innovatieve draai aan studiovideo’s zoals deze al jaren ondemand bestaan op verschillende platformen. Om te vernieuwen, moet je af en toe bepaalde trends voor zijn.’

Musical.ly werkt vaker samen
Het platform Musical.ly draait om muziek en daarom gaat het bedrijf zoveel mogelijk samenwerkingen aan met muziekpartijen. Zo kondigde het bedrijf recent een nieuwe integratie aan met Apple Music, zodat gebruikers nummers volledig kunnen streamen in de app.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie