Sterke stijging mobile videoconsumptie wereldwijd

Advertentiebestedingen volgen de trend, zij het een stukje langzamer.

Consumenten wereldwijd spenderen dit jaar 23 procent meer tijd aan het kijken van video op mobiele apparaten, dan op ‘vaste’ apparaten. Zo voorspelt Zenith in zijn tweede Online Video Forecast. In het onderzoek zijn 57 landen meegenomen. 

Consumenten besteden gemiddeld 19,7 minuten per dag aan online video’s op hun smartphone of tablet. Op desktops en smart tv’s wordt 16 minuten per dag gekeken.

In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar betekent dat een stijging van 39 procent voor mobile.

Zenith voorspelt dat mobile video kijken de komende 2 jaar nog verder zal stijgen met respectievelijk 33 en 27 procent, met een gemiddelde kijktijd per dag van 33,4 minuten in 2018. Dan vindt 64 procent van alle online videoconsumptie plaats op mobile devices.

Adverteerders volgen
Advertentiebestedingen volgen deze trend, zij het een stukje langzamer. Met name omdat video-advertenties effectiever zijn op grotere schermen zullen adverteerders een meerprijs blijven betalen voor advertenties op desktopcomputers, aldus Zenith

68 procent van alle online video-advertenties gebeurt dit jaar op vaste apparaten, en dat is een daling van 7 procent ten opzichte van 2015. Zenith voorspelt dat de percentages voor mobile en vast in 2018 gelijk zullen liggen.

Adverteerders betaalden in 2015 17.5 miljard dollar aan online video ads. Zenith denkt dat dit bedrag in 2018 op 30,1 miljard dollar zal liggen.

Het aandeel online video in de totale digitale advertentiebestedingen groeit in die periode van 26,7 procent naar 31,1 procent.

Zenith geeft ook nog een tip: online video-advertenties kunnen het bereik van televisiecommercials flink vergroten, maar simpel hergebruik is af te raden: beter is het om kortere video’s in te zetten, of video’s die door gaan waar de televisiecommercial is geëindigd.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie