Marketing Technology

Steven Jongeneel is partner in video startup

Redactie | 1 juni 2017, 16:53

Crop.video maakt vierkante en verticale video’s in een handomdraai.

Crop.video is een initiatief van Bart Römgens, Sjoerd Bleumink en Steven Jongeneel. Römgens is software engineer en cum laude afgestudeerd aan TU Delft. Bleumink was de afgelopen 10 jaar als video-editor werkzaam bij SBS Broadcasting en FOX Network Group. En Jongeneel is onder andere oprichter van Social Embassy en investeerder in Symbaloo en RIDE.

Volgens de oprichters van het nieuwe bedrijf is er een duideiljke behoefte aan een tool die het mogeljik maakt om online video aan te passen in formaat. Hoewel meer dan 60% van de online video views inmiddels plaatsvindt op mobiel, bieden merken en publishers deze video's vaak aan in een te klein of niet passend formaat geserveerd. De explosie aan content en platforms maakt het bovendien steeds lastiger om video op maat aan te bieden.

'Een gemiste kans', vindt ceo Sjoerd Bleumink. 'Verticale en vierkante video’s maken veel meer indruk op de timeline van de kijker. Uit onderzoek blijkt dat als je een video in het juiste formaat aanbiedt deze tot wel negen keer vaker wordt uitgekeken.'

Crop.video speelt hier op in, Met deze online dienst kunnen social media managers, content managers, marketeers en producers het formaat van online video’s eenvoudig aanpassen. Een video wordt na het uploaden automatisch gesplitst in shots en de tool doet op basis van gezichts- en objectherkenning suggesties voor het bijsnijden. Gebruikers kunnen ook video’s inkorten en een logo en ondertitels toevoegen.

Gratis testen van Crop.video kan hier.

 

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Meer in channel Marketing Technology

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs