StrawberryFrog personeel kan naar salaris fluiten

Ex-werknemers van het in november gesloten StrawberryFrog hebben vergeefs via de rechter onbetaald salaris geëist.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het is het voormalig personeel van StrawberryFrog Amsterdam - het reclamebureau dat in november vorig jaar de deuren sloot - niet gelukt om alsnog het salaris te krijgen waar het voor heeft gewerkt.

Werknemers - en ook freelancers die geld uit hadden staan bij het bureau -  stonden op 21 januari bij de rechter tegenover de voormalige werkgever.

De rechter besliste dat het (voormalige) bureau niet hoeft te betalen omdat het failliet is verklaard. Ook het hoofdkantoor van het ter ziele gegane StrawberryFrog, het in Washington gevestigde Apco Worldwide, kan volgens de rechter niet verantwoordelijk worden gehouden voor de geleden schade.

Lichtpuntje voor de voormalige werknemers is dat zij (een deel) van het niet ontvangen salaris via het UWV zouden kunnen claimen. Dat geldt niet voor de freelancers, voor hen geldt het als ondernemersrisico.

Een woordvoerder van de eisers had wel rekening gehouden met deze uitkomst. &;Maar het was belangrijk om om te ageren tegen het onrecht dat ons is aangedaan.&;

StrawberryFrog nadat partner Hans Howarth er in augustus vandoor was gegaan met founding client Emirates. Emirates was de grootste klant van StrawberryFrog.

Bron: Campaign
 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie