Studio Dumbar ontwerpt voor Franse verzekeraars

Studio Dumbar, Rotterdam heeft het logo en de totale visuele stijl ontworpen voor de gefuseerde Franse verzekeraars AG2R en La Mondiale.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De keuze voor Studio Dumbar was de uitkomst van een pitch die eind 2008 begon met een longlist van 14 Europese bureaus. In de uiteindelijke creatieve pitch was Studio Dumbar het enige overgebleven buitenlandse bureau, dat het moest opnemen tegen drie Franse bureaus.

AG2R La Mondiale koos voor Studio Dumbar 'vanwege de kracht van het ontwerp en de chemie met het bureau'. De afgelopen zes maanden heeft Studio Dumbar gewerkt aan de rebranding van het bedrijf. Het project omvat de gehele corporate identity: logo, internet, intranet, brochurelijnen, kantoorsignage, retail exterieur en interieur, motion graphics tot en met merchandising.

Een deel van de omschakeling, zoals het vernieuwen van de 120 agentschappen verspreid over Frankrijk, loopt het komende half jaar door. Bijzonder element in dit rebranding project is de volledige vormgeving van een Tour de France ploeg waarvan AG2R La Mondiale hoofdsponsor is. Het gehele kledingassortiment van de wielrenners en alle andere visuele elementen van de ploeg (volgauto’s, tourbussen, motors, sponsorborden, vlaggen, bidons) zijn ontworpen door Studio Dumbar.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie