Tele2 mobile werft 31 duizend klanten in Q1 van dit jaar

In november 2015 verklaarde Tele2 de oorlog aan KPN, Vodafone en T-Mobile. Dit heeft de prijzenslag tot nu toe opgeleverd.

Tele2 heeft vorig kwartaal per saldo 31 duizend klanten voor mobiele telefonie geworven in Nederland. Het telecombedrijf profiteerde onder meer van de introductie van de iPhone in zijn aanbod en de investeringen in het nieuwe 4G-netwerk.

Eind vorig jaar dat het van plan was om een prijzenslag op de markt voor mobiel internet - 4G - te ontketenen. Het ging toen snel mobiel internet aanbieden tegen prijzen die veel lager liggen dan bij de concurrentie.

De omzet van het Zweedse concern in Nederland steeg in de eerste drie maanden van 2016 met 3 procent, naar 1,4 miljard Zweedse kroon (157 miljoen euro). Daarbij werd een negatief bedrijfsresultaat (ebitda) van omgerekend 3,4 miljoen euro geboekt. Op de markt voor mobiele telefonie groeide de Nederlandse omzet met een kwart.

Tele2 is ook actief in Zweden, Duitsland, Oostenrijk, Kazachstan, Kroatië en de Baltische staten. De totale omzet van het concern zakte vorig kwartaal met 1 procent naar 6,5 miljard kroon. Het bedrijfsresultaat lag met 1,2 miljard kroon 14 procent lager dan in de eerste drie maanden van 2015.

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie