Telegraaf breidt hoofdredactie uit

Marijn Jongsma begint vandaag.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De redactieraad ging akkoord met zijn voorgenomen benoeming tot plaatsvervangend algemeen hoofdredacteur. Jongsma (46) begon in 1994 als verslaggever bij De Financiële Telegraaf, waar hij tussen 2000 en 2005 ook chef was. Daarna was de in Groningen afgestudeerde econoom onder meer correspondent in Brussel voor De Telegraaf. Tussen 2011 en september 2015 werkte Jongsma bij Het Financieele Dagblad, onder meer als nieuwsregisseur.

In augustus werd Jongsma door verschillende media al genoemd voor een plek in de nieuwe hoofdredactie onder de nieuwe algemeen hoofdredacteur Paul Jansen. Die werd  aangesteld als opvolger van Sjuul Paradijs. Aan hem de lastige taak om grote veranderingen bij de krant door te voeren. De redactie gaat vernieuwen, onder meer met een nieuw redactiesysteem &;waarmee pijlsnel nieuws op alle platforms gepubliceerd kan worden&;.

Jansen gaat werken met een nieuwe hoofdredactie, waarbij De Telegraaf vijf onderdelen krijgt met ieder een eigen hoofdredacteur: Telesport, De Financiële Telegraaf, Vrouw, Privé en AutoVisie. Deze onderdelen krijgen de ruimte om eigen activiteiten te ontplooien, zoals online en tv.  werd het vertrek van adjunct-hoofdredacteuren Jan-Kees Emmer en Stella Ruisch aangekondigd.

Jansen kondigde eind september ook een vernieuwde Telegraaf aan, die is en grotere verdiepingsslag moet maken. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie