Telegraaf ‘koopt’ PowNed-leden

Telegraaf-directeur Frank Volmer spoort in een interne mail medewerkers van Telegraaf Media Nederland aan, lid te worden van PowNed, de nieuwe publieke omroep van Geenstijl.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

sponsort dat lidmaat-schap door het geld na 1 april terug te betalen, iets wat volgens het Commissariaat voor de Media niet mag. Volmer in zijn mail aan zijn personeel: ‘PowNed heeft nog een kleine 9.000 leden nodig.

Vanuit TMG vinden we het belangrijk dat PowNed en Wakker Nederland er komen. Daarom roep ik je op om ook lid te worden van PowNed, voor zover je dat nog niet had gedaan. Geenstijl zal dit lidmaatschap sponsoren, het kost je dus niks.’ Vervolgens legt Volmer stap voor stap uit hoe een lidmaatschap aan te vragen. Stap 3 en 4 luiden als volgt: ‘3. PowNed schrijft via een incasso (waarvoor jij toestemming geeft) euro 5,72 van je rekening’ en ‘4. Na 1 april zal je dit bedrag terug ontvangen op je rekening.’

Volgens het Commissariaat voor de Media is deze handelwijze niet toegestaan. ‘De mediawet zegt dat le-den zelf hun contributie moeten betalen, en dus niet de organisatie die omroep wil worden’, aldus het Commissariaat.

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
BJ Schuite
Ik snap heel goed dat dit gebeurt en het kan veel erger. Ik heb zojuist een mail ontvangen van KRO/NCRV en daar kan ik lid worden voor €6 en krijg dan een kado met een vele malen hogere waarde, DVD box, bordspel Penoza etc etc.
De "beloning" bij de publieke sector, met belastinggeld, is dus nog veel hoger.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie