Premium

Telegraaf staakt zondagkrant in huidige vorm

Per 1 januari krijgen abonnees een beknopte digitale versie.

De Telegraaf stuurde abonnees een bericht waarin men meldt dat per 1 januari geen zondagskrant voor tablet en mobiel meer wordt gemaakt zoals de afgelopen twee jaar. De lezers zouden de reportages en nieuwsverhalen van zondag overslaan en &;zij hebben daardoor het gevoel in de reguliere krant iets te missen&;.

De hoofdredactie heeft daarom besloten om dergelijke verhalen in de krant van zaterdag of maandag te zetten. In de beknopte versie die per 1 januari digitaal bij de abonnees verschijnt, staat onder meer nieuws en sport.




Van papieren naar digitale zondagskrant
De zondagskrant op tabloid werd geïntroduceerd. De Telegraaf had van 2004 tot 2010 ook een papieren zondagskrant. Men staakte deze versie toen omdat de druk- en bezorgkosten te hoog waren. 

Bezuinigingen
Telegraaf Media Groep is bezig met een nieuw  waarbij tot 2019 90 miljoen euro moet worden bespaard. Topman Geert-Jan van der Snoek zegt dat er daarbij geen &;heilige huisjes&; zijn.

Telegraaf 2.0
Communicatiemanager Martijn Jonker zegt dat de Telegraaf op zondag in PDF-vorm &;niet meer van deze tijd&; is. &;Dat gaan we anders doen per 1 januari. Dit is de opmaat voor De Telegraaf 2.0 waarmee we volgend jaar zullen komen.&;

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie