Tempo-Team organiseert hackaton om online dienstverlening te verbeteren

Zestig jonge hackers aan de slag in Tempo-Team Take Over.

&;Doe suggesties voor de verbetering van onze online dienstverlening.&; Die uitdaging lag op tafel bij de de Tempo-Team Take-Over hackaton die Tempo-Team en Capitola het afgelopen weekend hadden georganiseerd.

Of die vraagstelling niet erg breed was geformuleerd? Thijl Klerkx, initiatiefnemer van de hackaton: &;We willen de deelnemers vooral de ruimte geven om zelf met suggesties te komen. Mijn ervaring met hackathons is dat hackers regelmatig met voorstellen komen waar organisaties op voorhand niet over hebben nagedacht. Dat lukt met deze opzet het beste.” 

In totaal gingen zestig jonge programmeurs en designers, verdeeld over zeventien teams, de uitdaging aan. De teams werkten letterlijk 24 uur door en dat leverde volgens Tempo-Team directeur Dominique Hermans diverse bruikbare suggesties op.

Van het winnende team kwam de Tempo-Team Chat met Jet; een soort virtuele helpdesk chat waar de klant 24/7 antwoorden kan krijgen op al zijn vragen. &;Met name de uitwerking van de artificial intelligence van de chatbot was erg goed gedaan. Daarbij zag het design er erg goed uit en was er goed nagedacht over interactie en user interface.&;

Hermans vult aan dat de plannen nie onderin een lade verdwijnen. Voor de winnaars is er, behalve een reis naar Sillicon Valley, het aanbod van een baan bij Tempo-Team, zodat ze de ideeën betaald kunnen gaan uitvoeren. 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie