Premium

‘Toekomst van mode is virtueel’

Technologie en mode kwamen samen op de Mercedes-Benz FashionWeek

Wie weet is de toekomst van mode wel een toekomst zonder echte kleding. Dat is de gedachte van ontwerpers Peter Leferink en Amber Slooten. Op de laatste dag van de Mercedes-Benz FashionWeek in Amsterdam presenteerden zij (samen met Pinar & Viola en Ambassadors) ‘The Next Day’, een modeshow met virtuele jurken.

Hologrammen

Tijdens de show danst model Nelle Swan in een beige bodysuit. Terwijl ze beweegt verschijnen er hologrammen van jurken op haar lijf. Het is een indrukkende show, maar zo’n hologrammenjurk is nog niet mogelijk zonder complete technische installatie. “Dit gaat echt over de toekomst,” legt Leferink uit. “Hoe kunnen we het systeem veranderen om de planeet te sparen? De mode-industrie een van de meest vervuilende industrieën ter wereld, alleen olieproductie is erger. Virtual reality zou weleens de oplossing kunnen zijn.”

Humeur

Op het Westergasterrein waren dezelfde middag nog meer technische hoogstandjes te zien. Zo waan je je met een waan je je het ene moment in een show van Jean-Paul Gaultier, het andere moment race je door de bergen in een Mercedes. Ook de Belgische ontwerper JasnaRok dacht na over de toekomst. Zij ontwierp een jurk die zich aanpast aan je humeur. Hoe dat werkt, legt ze uit in dit filmpje.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie