door Valerie Boersma, redactie | 5 december 2013, 14:04 in Media
Protestantse Kerk In Nederland

Tv-commercial voor kerkbezoek tijdens kerst

De Protestantse Kerk wil mensen naar binnen lokken met tv-commercial.

Een tv-reclame om te laten weten dat mensen met Kerstmis welkom zijn in de kerk. Met dit doel zendt de Protestantse Kerk in Nederland vanaf 18 december via de publieke televisiezenders 125 keer een spotje uit.

'Wij willen laten weten dat wij het echte kerstverhaal in de aanbieding hebben en niet de supermarkten, frisdrankfabrikanten en omroepen, die het feest rond die tijd claimen. Omdat uit onderzoek blijkt dat één op de vijf overweegt met kerst naar de kerk te gaan, zien we de decemberperiode als het moment om twijfelaars over de streep te trekken', legt een woordvoerder uit.

Aan de reclame, die maandag wordt opgenomen, doen drie BN'ers mee: Gerda Havertong (Sesamstraat), Sharon Kips (winnaar tv-programma X Factor) en CDA-politicus Sybrand van Haersma Buma. Verder figureren bestuursleden en andere betrokkenen van de kerk.

In de commercial is de hashtag #komtallentezamen te zien, in de hoop daarmee een discussie op Twitter over kerst en de kerk op gang te brengen.

Over het geldbedrag dat met de campagne is gemoeid, doet de kerk geen uitspraak. De Protestantse Kerk heeft 2 miljoen leden. Dat aantal neemt per jaar met ongeveer 60.000 leden af.

Bron: ANP

Reacties op dit artikel (0)

Log in of registreer om reacties te posten