Premium

Twitter test advertentie-tweets op profielpagina

De 'promoted tweets' zijn gericht op degene die je profielpagina bezoekt.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Promoted tweets kunnen verschijnen in de timeline van Twitter gebruikers, in zoekresultaten bovenaan profielpagina&;s. En vanaf vandaag kunnen sommige gebruikers ze dus ook zien tussen de tweets op jouw profiel.

Twitter communicatie manager Marloes van der Laan bevestigt de nieuwe functie. Zij benadrukt dat het om een zeer beperkte test gaat die wereldwijd wordt uitgerold onder 1% van de twitteraars met IOS en Android. De deelnemers zijn ad random geselecteerd. 

De advertentie-tweets zijn niet zichtbaar voor de eigenaar van de profielpagina. Het is ook niet mogelijk om op profielen te targeten. &;Als adverteerder kun je alleen aangeven welk op welk type gebruikers en welke interesses je wilt targeten, op dezelfde manier zoals nu ook gebeurt bij targeten op de timeline.&

De advertentie-tweets vallen overigens wel op, want ze zijn voorzien van een tag met &;suggested tweet&; (zie hieronder). Alleen gebruikers die zijn ingelogd kunnen de advertenties zien. Ook zouden ze niet weergegeven worden bij geverifieerde accounts, wat wellicht met sponsoring van artiesten en sporters te maken heeft.

In een verklaring zegt Twitter niet alleen adverteerders te willen helpen om doelgroepen te bereiken, maar maar ook gebruikers content te laten ontdekken die interessant voor ze is. Advertentie-tweets voor gokken, alcohol of farmaceutische producten zouden sowieso niet op profielpagina&;s verschijnen.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie