Uitgevers denken dat RTB de account manager rap overbodig maakt

75 procent van de uitgevers gelooft dat meer dan de helft van hun inkomsten binnen een jaar uit programmatic verkoop komt.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Cijfers die niets aan de verbeelding overlaten. Driekwart van de uitgevers gaat ervan uit dat meer dan de helft van hun omzet binnen een jaar (!) uit programmatic trading zal komen. En: binnen vijf jaar verwachten diezelfde uitgevers dat het overgrote deel van hun mobiele, tablet en video inventory verkocht zal worden via programmatic trading.

Dat blijkt uit een kwalitatief onderzoek dat kijkt naar de laatste visies en standpunten binnen de uitgeverij met betrekking tot ‘programmatic’ in Nederland. Het onderzoek is uitgevoerd door het Britse media consultancy bedrijf FaR Partners in samenwerking met onder 18 uitgevers. Die respondenten komen vanuit het FaR’s Publisher Panel en zijn samengesteld vanuit de bepalende uitgeverijen/saleshouses binnen alle sectoren in de Nederlandse markt, zegt Improve Digital.

Programmatic verkoop (het automatisch in- en verkopen van media ruimte middels een veiling), is het model van de toekomst, denken uitgevers. Op dit moment haalt 38 procent van de uitgevers hun inkomsten uit programmatic.

Joelle Frijters, CEO Improve Digital over het onderzoek: &;De digitale advertentiemarkt beweegt zich in snel tempo richting programmatic. Dit onderzoek laat zien dat Nederland voorloper is op dit gebied en dat het momenteel een van de meest ontwikkelde landen ter wereld is.&;

Volgens Improve Digital doet de  overgrote meerderheid van de uitgevers  nog altijd een bepaalde mate van handmatige verkoop. &;Maar de vraag naar een puur programmatic oplossing groeit.&; Een respondent uit het onderzoek zeg: &;Wat de markt stuurt is de behoefte naar omzet verhoging en kosten verlaging.&;

Het volledige onderzoek is te lezen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie