Ulf Moritz winnaar BNO Piet Zwart Prijs

Textiel- en interieur ontwerper Ulf Moritz ontvangt dit jaar de Piet Zwart Prijs / lifetime achievement award van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) en Dutch Design Awards (DDA).

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Volgens de komt de oeuvreprijs juist deze ontwerper toe ‘gezien zijn uitdagende durf, ideeënrijkdom en trendsettend oeuvre’. De ontwerper ontvangt de oeuvreprijs op zaterdag 19 oktober tijdens de prijsuitreiking van de , onderdeel van de Dutch Design Week in Eindhoven.

De Duitse ontwerper Ulf Moritz (Schroda, Polen, 1939) woont en werkt sinds 1962 in Nederland. Tijdens zijn – nog niet beëindigde – carrière ontwierp hij mode en gordijnstoffen, meubelstoffen, wandbekleding, tapijten en interieur accessoires. Ook verzorgde hij tentoonstellingen, richtte hij showrooms in en werkte Moritz als artdirector voor tijdschriften.

‘Zijn ontwerpen tonen een herkenbaar handschrift bestaande uit een diversiteit aan stijlelementen in combinatie met verrassende materialen en innovatieve technieken. De kosmopoliet Ulf Moritz doet wereldwijd ideeën op en vertaalt deze in overtuigende collecties waarbij elegante esthetiek en commerciële doelen steeds in evenwicht zijn. Behalve een internationaal gerespecteerde industrieel textielontwerper was Ulf Moritz ook een zeer gewaardeerd hoofddocent van de Design Academy Eindhoven. Hij leidde de afdeling “Man and Identity”. Deze functie combineerde hij ruim 30 jaar met zijn eigen ontwerpbureau.’

De BNO Piet Zwart Prijs is de jaarlijkse oeuvreprijs voor een Nederlandse ontwerper die een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan het ontwerp-vakgebied. Eerdere winnaars waren onder anderen productontwerper Bruno Ninaber Van Eyben (2008), grafisch ontwerper Gert Dumbar (2009), fotograaf Willem Diepraam (2010), interieurarchitect en tentoonstellingsontwerper Marijke van der Wijst (2011) en typograaf Gerard Unger (2012).

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie