Unilever komt met duurzaam beleggingsfonds

Unilever biedt investeerders de mogelijkheid om te investeren in duurzame projecten.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het fonds, dat voor een periode van vijf jaar is vastgesteld met een rendement van 2 procent, zal worden aangewend om te investeren in duurzame projecten van Unilever, zoals onder andere een wasmiddelfabriek en een ijsfabriek in Zuid-Afrika, een waspoederfabrek in China en een cosmeticafabriek in Turkije. 

Unilever heeft samengewerkt met DNV GL, een onafhankelijke consultancy en certificatieinstelling op het gebied van milieu, om een Green Sustainability Framework te ontwikkelen, gebaseerd op Green Bond Principes. Dit moet voor duidelijkheid en transparantie zorgen.

Het framework bevat criteria betreffende GHG uitstoot, watergebruik en waterafvoer voor de geselecteerde projecten. Ook zal er jaarlijks gerapporteerd worden om de traceerbaarheid van de fondsen te waarborgen. 

Marcus Hiseman van Morgan Stanley noemt de deal tegen de Financial Times &;transformational&;. Voorheen werden duurzame fondsen voornamelijk uitgevaardigd door ontwikkelingsbanken en nutsbedrijven. Volgens Hiseman introduceert Unilever met deze stap de groene investeringsfondsen in de &;corporate mainstream&;.

 Jean Marc Huet, Unilever’s Chief Financial Officer, legt uit: &;We hebben een duidelijk geformuleerde ambitie bij Unilever, tot uitdrukking gebracht in het . Met het eerste Green Sustainability Bond willen we onze investeerders uitnodigen om onze visie voor duurzame groei te ondersteunen en tegelijkertijd te investeren in Unilever.&;

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie