Utopia nu al verkocht in de States

Talpa Media USA produceert Utopia voor Amerikaans Network Fox.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Donderdagavond laat bereikte Talpa een overeenkomst met de Amerikaanse zender FOX, een van de vier landelijke networks in de VS. De vestiging van Talpa in Los Angeles gaat de Amerikaanse versie produceren van de net in Nederland gelanceerde reality show Utopia: zowel op televisie als op digitale platforms.

In de deal is overeengekomen dat John de Mol zelf als executive producer zal optreden voor de Amerikaanse versie van Utopia.

Talpa zegt dat er zo kort na de start in Nederland al grote belangstelling vanuit een flink aantal landen in de wereld is voor Utopia.

De executive vice president of alternative entertainment van FOX Broadcasting, Simon Andreae, zegt naar aanleiding van de deal: ‘Utopia wordt het grootste en meest ambitieuze sociale experiment dat ooit op televisie is uitgezonden. Ik vind het dan ook geweldig dat Talpa Media USA FOX als partner heeft gekozen. Het programma biedt mensen van alle rangen en standen de mogelijkheid om helemaal opnieuw te beginnen en de regels van de beschaving zoals wij die kennen te herschrijven. Dat kan zowel een ultieme fantasie als een boze droom opleveren.’’

Volgens John de Mol is FOX een pionier in reality tv.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie