'Verdwenen merken' leven voort in e-mailadressen

Domeinadressen als Zonnet.nl, Planet.nl, Quicknet.nl en zelfs Tiscali.nl.zijn nog volop in gebruik.

8% van de huishoudens gebruikt nog het e-mailadres van zijn provider, zo blijkt uit een inventarisatie van . De e-maildomeinen die deze  huishoudens als primair adres gebruiken, lezen als een geschiedenisboek van het internet. Namen als Zonnet.nl, Planet.nl, Quicknet.nl en zelfs Tiscali zijn nog volop in gebruik.

Geen onoverkomelijk probleem, maar ook niet geheel onschuldig. Dat er zoveel &;antieke&; domeinadressen nog altijd in gebruik zijn, heeft namelijk alles te maken met de afhankelijkheid die mensen ervaren van het gebruik van hun e-maildres. Verandering van mailadres betekent dat ze dit ook moeten aanpassen bij webwinkels en andere commerciële organisaties, maar ook bij overheidsdiensten.

Deze mensen ervaren een relatief hoge drempel om over te stappen op een andere provider, aldus Breedbandwinkel.nl. &;Mensen die generieke e-mailadressen gebruiken, zoals Gmail en Hotmail, hebben daar geen last van.&;

Om het overstappen van provider gemakkelijker te maken, stelt Breedbandwinkel.nl een aanpassing voor van de Overstapservice voor internet, met België als voorbeeld. Hier is in 2010 een regeling vastgelegd dat consumenten na een overstap het oude e-mailadres nog een half jaar kunnen gebruiken. &;In Nederland zou dit ook moeten, want het gaat om een groot aantal huishoudens&;, zegt Peter van Wezel, directeur van Breedbandwinkel.nl.

Uit inventarisatie van Breedbandwinkel.nl blijkt verder dat Hotmail het meest gebruikte e-mailadres is (46%), gevolgd door Gmail (33%). Bijna 10% van de mensen heeft een eigen domeinnaam of gebruikt de werkmail als zijn primaire e-mailadres.

 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie