Premium

Verlies WPG Uitgevers van 2,5 miljoen euro

In 2015 werd nog een nettowinst geboekt van 2,3 miljoen.

WPG Uitgevers is uitgever van tijdschrifttitels als Happinez, Vrij Nederland en Voetbal International (WPG Media) en van een boekendivisie met merken als De Bezige Bij. Bij dat boekenbedrijf ging het niet goed, maar bij educatieve uitgeverij Zwijsen juist weer wel, zo staat in het jaarverslag.

Bij de tijdschriftendivisie is er sprake van krimp. Dat leidde al tot ingrepen bij Voetbal International, waar eind vorig jaar vijftien fte moest vertrekken. Vrij Nederland ging van week- naar maandfrequentie.

Alle tijdschriften van WPG hadden in 2016 te kampen met teruglopende abonnementen en advertentie-inkomsten. De verwachting is dat dit de komende jaren aanhoudt. 

Een uitgeefdirecteur
In de breedte is er een reorganisatie geweest waarbij uitgevers Robert van den Ham van VI en Ruud Hollander van Happinez moesten vertrekken. Eerder was Wouter van der Meulen al weg bij VN. Er moet één uitgeefdirecteur komen bij WPG Media, maar die is nog niet bekendgemaakt.

Algemene baas Koen Clement kondigde in april vorig jaar zijn vertrek aan 'om persoonlijke redenen'. Daarna liet directeur van de tijdschriftentak WPG Media Hylke van der Meer weten de uitgeverij te verlaten. Patrick Swart werd na een periode als interim-directeur vervolgens benoemd tot algemeen directeur van WPG Uitgevers.

Swart streeft ernaar dat bij WPG in 2020 geen enkele activiteit meer verlieslatend is. Hij wil ook budget vrijgemaken voor nieuwe activiteiten, die binnen twee jaar winstgevend zijn. 

Er is al reden voor optimisme, want in het eerste kwartaal van 2017 zouden de cijfers al beter zijn,

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie