Videokijken op mobiel of tablet stijgt met 719 procent

Als deze trend aanhoudt, wordt in 2016 in de helft van de gevallen onlinevideo op een mobiel apparaat bekeken.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Zo blijkt uit de , van videobedrijf Ooyala.

De tijd die consumenten in het laatste kwartaal van 2013 besteedden aan video op mobiele apparaten of tablets,  bedroeg meer dan een kwart van alle online kijkcijfers.

Meer dan de helft van de kijktijd op mobiel in Q4 ging naar video van meer dan 30 minuten, tegenover 35 procent van de tabletgebruikers. Daarnaast steeg mobiel delen van video met 21 procent ten opzichte van Q3 in 2013.

Sport favoriet
Sportzenders zijn het meest vooruitstrevend in het aanbieden van onlinevideo op meerdere schermen. Sportfans zijn ook de gretigste consumenten van video op elk schermtype, aldus de onderzoekers.

Mobiele kijkers spendeerden gemiddeld drie keer meer tijd aan live sportuitzendingen in één sessie dan bij video-on-demand (VOD), en tabletkijkers keken meer dan dubbel zo lang naar live sport in één sessie dan naar alle andere live video samen.  

Voor wat betreft de apparaten: connected tv-kijkers spendeerden 87 procent van de totale tijd die naar sport ging aan video&;s van meer dan 10 minuten, vergeleken met 62 procent op mobiele apparaten.

Mobiele gebruikers blijven echter vaak langere tijd online om overzichten en hoogtepunten van wedstrijden te bekijken.

Andere opmerkelijke bevindingen:

- Kijkers keken gemiddeld meer dan 42 minuten live video per sessie op online-tv&;s en bijna 35 minuten per sessie op een pc.

- Tablets streamden bijna twee keer meer live content dan VOD-content.

- Het tabletaandeel steeg zes procent in de loop van het jaar, terwijl het mobiele aandeel van alle afgespeelde video 10 keer zoveel groeide.

- De combinatie mobiele apparaten/tablets was goed voor meer dan 18 procent van de afspeeltijd in oktober en voor meer dan 26 procent tegen eind december, een stijging van 43 procent.

Het Global Video Index-rapport van Ooyala meet maandelijks de geanonimiseerde kijkgewoonten van bijna 200 miljoen kijkers in meer dan 130 landen. en verwerkt dagelijks miljarden videogegevens.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie