Videokunstenaar steekt Panorama Mesdag in een modern jasje

Menno Otten brengt met Moving Mesdag een ode aan de 100-jaar geleden overleden kunstenaar Hendrik Willem Mesdag.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Moving Mesdag is een initiatief van , Panorama Mesdag en Samsung Nederland.

De inspiratie voor dit project is onstaan vanuit ‘Living Paintings’ een serie van kunstenaar Menno Otten, waarbij de nieuwste digitale en cinematografische technieken worden gebruikt om oude meesters tot leven te brengen. Zijn werk, gecombineerd met de nieuwste &;curved screens&; van Samsung, leidde tot het idee voor Moving Mesdag. Het project brengt het historische meesterwerk tot leven in een ‘360-graden Ultra High Definition’-ervaring.

Moving Mesdag zal te zien zijn in een speciaal voor dit project ontworpen ‘dome’. Voor de ontwikkeling en productie hiervan werd nauw samengewerkt met partijen als TCHAI, Cheel en Van Domburg.

&;Ik wil kijken of je dat unieke Hollandse licht opnieuw voelbaar kan maken&;, vertelt Otten tegenover . &;We leven in een tijd waarin we door de techniek van nu nieuwe mogelijkheden tot onze beschikking hebben die de oude meesters niet hadden.&;

Van 19 tot en met 23 augustus is Moving Mesdag te bezoeken tijdens SAIL Amsterdam. Daarna is het kunstwerk op het Museumplein te zien tijdens de Amsterdamse Uitmarkt en ART Zuid.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie