Videostrip plaatst prerolls voor Facebook video's

Videostrip is naar eigen zeggen het eerste videonetwerk in Nederland dat video's op Facebook koppelt aan haar netwerk.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het online video-advertentienetwerk heeft de eerste uitgevers inmiddels aangesloten op Facebook. Het gaat om enkele grote entertainment- en muzieksites die streams doorplaatsen op Facebook. De players zijn gekoppeld aan de adserver van Videostrip. 

De titels die in de eerste fase meedoen zijn , en Fail. De weblogs Skoften en Fail plaatsten elke dag een nieuwe video op Facebook, waarvoor Videostrip pre-rolls inzet. Als de bezoeker het filmpje deelt op zijn eigen pagina, komt ook hier een adverteerder te staan. De advertentie speelt af zodra het filmpje wordt gestart in de time-line van de gebruiker.

De inkomsten uit de prerolls deelt Videostrip met de uitgever. Uitgevers hebben zelf afspraken met Facebook, vertelt Joost Vosmer, Manager Business Development bij Videostrip. Hij verwacht binnen korte termijn andere uitgevers te kunnen koppelen. Daarnaast zegt Videostrip tevens te werken aan oplossingen om video op Twitter te kunnen aansluiten.

is het grootste online video-advertentienetwerk van Nederland met ruim 160 miljoen streams per maand. Het verzorgt de online distributie van short-form videocontent van RTL. Sinds 2012 is Videostrip onderdeel van RTL Nederland. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie