Premium

VProud: het vrouwvriendelijke alternatief voor YouTube

Karen Cahn (ex-Youtube, Google en AOL) lanceert een pestvrij videoplatform waar vrouwen online kunnen discussiëren.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

&;Vrouwen met verstand reageren niet onder YouTube-video&;s&;, aldus oprichtster Karen Cahn. De toon van de meeste reacties onder YouTube-video&;s is dermate onaangenaam dat vrouwen steeds minder meedoen in het online debat. Dit kan beter volgens Cahn, omdat het belangrijk is dat vrouwen niet worden buitengesloten.

Daarom lanceert Cahn , een omgeving waar na aanleiding van een video een &;troll&; vrije discussie kan ontstaan. De website wordt geredigeerd door een redactieteam, die discussies starten en faciliteren. Het doel van de website ligt tussen dat van een uitgever en een platform in, omdat VProud zelf produceert, maar tegelijk een podium biedt voor mensen om zelf te publiceren. 

Een gelinkt registratiesysteem aan Facebook en Twitter

Om een veilige omgeving te waarborgen, werkt VProud met een registratie- en reactiesysteem waar een balans wordt gezocht tussen anonimiteit en het vrijgeven van echte identiteiten. Elk gebruikersaccount moet gekoppeld worden aan een - of , waarmee wordt geclaimd dat moderators weten wie achter welke reactie zit. Daarnaast moet er de mogelijkheid zijn om bij gevoelige of intieme discussies anoniem te reageren.

In de VS ontstond vlak na de lancering discussie over de uitvoering van het concept. Onder andere de vrouwencultuur site , vindt dat gebruikers worden gedwongen om binnen een bepaald kader te denken en dat de thema&;s te weinig een afspiegeling zijn van de realiteit.

In de eerste zes weken hebben zich volgens Cahn al 250,000 gebruikers aangemeld.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie