Weer goede cijfers WPP, maar Sorrell is bezorgd

WPP heeft het inkomen met 2,7 procent zien groeien in de eerste helft van dit jaar, maar heeft last van de schommelende wisselkoersen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het inkomen van de grootste communicatieholding ter wereld komt uit op 6,7 miljard euro. De winst steeg 1,5 procent naar bijna 670 miljoen euro.

Topman Sir Martin Sorrell zegt dat het concern wel last heeft van de sterke koers van de Britse pond. ‘Dat beïnvloedt onze cijfers in verschillende andere markten negatief. Maar het onderliggend resultaat is wel erg sterk.’

Sorrell spreekt verder van een sterke Russische markt, maar verwacht dat dit in de tweede helft van 2014 een stuk minder zal zijn wegens de politieke sancties. Tegen de BBC zei hij vanochtend te hopen dat daar een serieuze dialoog over komt. ‘De sancties kunnen een negatieve invloed hebben op de economie in West-Europa. Er heerst angst over de huidige situatie rond Oekraïne. Dergelijke ontwikkelingen maken klanten voorzichtiger. Het is lastig aan te geven wat de effecten daarvan op de langere termijn zijn.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie