Media

Wijzigingen in de top van IPG Mediabrands Nederland

Maarten Hafkamp, redactie | 16 februari 2017, 15:19

Er zijn twee nieuw gecreëerde functies bij het mediabureaunetwerk.

Onno Seelen (foto links) is benoemd tot Chief Commercial Officer en Menno van der Steen tot Chief Data & Tech Officer.

Seelen was managing director MAGNA, de inkooporganisatie van IPG Mediabrands. In zijn nieuwe functie blijft hij daarvoor ook eindverantwoordelijk.

CEO Diederik Breijer: ‘We merken dat we een steeds breder commercieel speelveld moeten beslaan. Dat gaat van een klantcontract naar inkoopprijzen, data en programmatic en legal afspraken welke allemaal van invloed zijn op het totaal aan commerciële afspraken die we met klanten maken. We vonden dat Onno voor de volle breedte van het commerciële proces binnen de hele organisatie de verantwoordelijkheid moest krijgen. Daarom is hij Chief Commercial Officer geworden.

Seelen: ‘Als wij tegen een gezonde fee kunnen werken, met goede uurtarieven en met onderzoek mee kunnen denken, dan heeft dat waarde. Die brede contractuele afwegingen – over onze gehele dienstverlening heen - moet je maken in een voorstel naar een klant. Die slag hebben we afgelopen jaren gemaakt en nu geformaliseerd met deze nieuwe functie.’

Data & Tech
Menno van der Steen is Chief Data & Tech Officer geworden. Menno was als Head of Marketing Sciences binnen IPG Mediabrands al verantwoordelijk voor het team aan analisten, onderzoekers, econometristen en developers. Dit team blijft in zijn nieuwe rol aan hem rapporteren.   

Volgens Breijer loopt IPG Mediabrands voorop rond data en technologie, 'maar hebben we veel behoefte om al deze domeinen binnen de hele groep te bundelen qua aansturing en strategie en willen we nog zichtbaarder zijn in hoe we dit uitdragen. We hebben Menno benoemd tot Chief Data & Tech Officer om dat uit te dragen.’

In het komende nummer van Adformatie een interview met Breijer en Seelen.

Adfo Books Bestsellers

Gerelateerde items IPG Mediabrands Diederik Breijer menno van der steen

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte
Adfo Events
Van onze partners
Whitepapers
Populaire blogs