YouTube lanceert muziek-abonnement a la Spotify

Music Key laat gebruiker muziek en video’s streamen en downloaden, zonder reclame-onderbrekingen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Music Key kost net als Spotify 9,99 dollar per maand. Gebruikers krijgen hiermee toegang tot Google’s streaming- en downloadservice Play Music All Access.

Gratis gebruik is mogelijk, maar dan krijg je reclame te zien.

Youtube opent hiermee de aanval op marktleider Spotify, die inmiddels 50 miljoen actieve gebruikers telt, en 12,5 miljoen betalende abonnees.

Music Key gaat van start zoals Google zijn producten altijd van start laat gaan: ‘invitation-only  beta’. In 7 landen: Groot-Brittannië, Ierland, VS, Italië, Spanje, Finland en Portugal.

Google wilde al eerder starten met Music Key maar lag in de clinch met een aantal platenmaatschappijen. Die ruzies zijn inmiddels opgelost, aldus Google. Daarnaast zijn er contracten getekend met honderden kleinere en onafhankelijke labels.

Google zegt op zijn : ’Als er een lied bestaat ergens ter wereld, kun je het waarschijnlijk vinden op Youtube. Maar tot vandaag kon je geen hele albums makkelijk vinden en beluisteren. Vanaf nu kun je de discografie van een artiest op Youtube vinden en hun hele album afspelen, compleet met video’s en nummers van hoge kwaliteit, die onze muziekpartners op Youtube hebben gezet.’

Bronnen: Google blog, Marketingweek

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie