Zelfafspelende video's van Facebook nu ook beschikbaar buiten Facebook

Facebook breidt het aanbod in Audience Netwerk uit met onder meer native video-ads.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het Audience Network werd  en is te beschouwen als Facebooks tegenzet op concurrerende diensten als Twitter&;s MoPub en Google&;s AdMob. Via een api kunnen bedrijven advertenties plaatsen op Audience Network. Dankzij het netwerk kunnen bedrijven gerichte advertenties tonen aan gebruikers op basis van informatie van Facebook zonder dat het in een app van Facebook is.

Het afgelopen half jaar zag Facebook een sterke toename in de interesse in de toepassing van deze &;native ads&;. &;Inmiddels werken vijf keer meer apps met native ads werken dan begin 2015,&; verklaart software engineer Erika Washburn . Native advertenties zouden inmiddels goed zijn voor meer dan 80 procent van de vertoningen in de Audience Network.

Het bedrijf maakt nu bekend om het aanbod native ads sterk uit te breiden. Vanaf vandaag kunnen uitgevers die gebruik maken van het Facebook Audience Network ok automatisch afspelende video-advertenties inbedden in apps. Daarbij kunnen ze gebruik maken van de volledige functioliteit ten aanzien van targeting en rapportage van resulaten. Daarnaast zijn er nieuwe mogelijkheden met interstitials, de multi-image Carrousel en Dynamic Product advertenties (retargeting).

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie